Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

CONDITION AND DIRECTIONS OF PERFECTION OF THE ORGANIZATION OF LABORATORY CONTROL OF PRODUCTION OF THE ANIMAL ORIGIN IN BELARUS

Abstract

One of the basic conditions of maintenance of quality and safety of production of an animal origin is laboratory control. In article the short analysis of a current situation is given, the basic problems in the organization and functioning of system of laboratory control are specified, directions of its perfection in Belarus taking into account the international experience are offered.

About the Authors

A. A. Rusinovich
Belarusian State Veterinary Center
Belarus


P. V. Rastorguev
The Institute of System Research in Agroindustrial Complex of NAS of Belarus
Belarus


References

1. Беларусь в цифрах: Статистический справочник / Министерство статистики и анализа Респ. Беларусь. – Минск: Минстат. Респ. Беларусь, 2008. – 96 с.

2. Беларусь в цифрах: Статистический справочник / Национальный статистический комитет Респ. Беларусь. – Минск: Нац. стат. комитет Респ. Беларусь, 2010. – 96 с.

3. Беларусь в цифрах: Статистический справочник / Национальный статистический комитет Респ. Беларусь. – Минск: Нац. стат. комитет Респ. Беларусь, 2011. – 103 с.

4. Методические рекомендации по совершенствованию правового обеспечения регулирования качества сельскохозяйственной продукции / П.В Расторгуев [и др.]; Ин-т системных исследований в АПК НАН Беларуси. – Минск, 2010. – 36 с.

5. Русинович, А. Проблемы и направления совершенствования организации ветеринарного обслуживания в Беларуси / А. Русинович, П. Расторгуев // Аграр. экономика. – 2011. – № 1. – С.43-49.

6. Таможенная статистика внешней торговли Республики Беларусь. Бюллетень. Январь-декабрь 2010 года. – Минск: «Белтаможсервис», 2011. – 234 с.


Review

For citations:


Rusinovich A.A., Rastorguev P.V. CONDITION AND DIRECTIONS OF PERFECTION OF THE ORGANIZATION OF LABORATORY CONTROL OF PRODUCTION OF THE ANIMAL ORIGIN IN BELARUS. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2010;(5):16-25. (In Russ.)

Views: 118


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)