The use of domestic natural berry and fruit and vegetable fillers for yoghurt production
Abstract
The comparative analysis of the fillers most widely used at the enterprises of the dairy industry and the fillers producedat Stolbtsy branch of JSC «Gorodeya Sugar Plant» is presented. The properties of the use of fillers with various values of active acidity and sucrose are studied, the optimum doses of application of fillers are established.
About the Authors
O. DymarBelarus
E. Efimova
Belarus
M. Serebryanskaja
Belarus
S. Vyrina
Belarus
N. Muavad
Belarus
References
1. Зобкова, З.С. Фруктовые добавки для кисломолочных продуктов / З.С. Зобкова // Молочная промышленности. – 2007. – № 10. – С. 39–40.
2. Зобкова, З.С. Пищевые добавки: эффективное использование при производстве кисломолочных продуктов / З.С. Зобкова // Переработка молока. – 2012.– № 7.– С. 12–15.
3. Солопенкова, О.В. Фруктовые йогурты и йогуртные напитки на российском рынке / О.В. Солопенкова // Переработка молока. – 2012.– № 3.– С. 56–57.
4. Зобкова, З.С. Особенности технологии и пути улучшения качества кисломолочных напитков, вырабатываемых резервуарным способом / З.С. Зобкова, Т.П. Фурсова // Молочная промышленность. – 2006. – № 5. – С. 54–59.
Review
For citations:
Dymar O., Efimova E., Serebryanskaja M., Vyrina S., Muavad N. The use of domestic natural berry and fruit and vegetable fillers for yoghurt production. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2014;1(9):40-46. (In Russ.)