Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

The use of domestic natural berry and fruit and vegetable fillers for yoghurt production

Abstract

The comparative analysis of the fillers most widely used at the enterprises of the dairy industry and the fillers producedat Stolbtsy branch of JSC «Gorodeya Sugar Plant» is presented. The properties of the use of fillers with various values of active acidity and sucrose are studied, the optimum doses of application of fillers are established.

About the Authors

O. Dymar
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


E. Efimova
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


M. Serebryanskaja
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


S. Vyrina
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


N. Muavad
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


References

1. Зобкова, З.С. Фруктовые добавки для кисломолочных продуктов / З.С. Зобкова // Молочная промышленности. – 2007. – № 10. – С. 39–40.

2. Зобкова, З.С. Пищевые добавки: эффективное использование при производстве кисломолочных продуктов / З.С. Зобкова // Переработка молока. – 2012.– № 7.– С. 12–15.

3. Солопенкова, О.В. Фруктовые йогурты и йогуртные напитки на российском рынке / О.В. Солопенкова // Переработка молока. – 2012.– № 3.– С. 56–57.

4. Зобкова, З.С. Особенности технологии и пути улучшения качества кисломолочных напитков, вырабатываемых резервуарным способом / З.С. Зобкова, Т.П. Фурсова // Молочная промышленность. – 2006. – № 5. – С. 54–59.


Review

For citations:


Dymar O., Efimova E., Serebryanskaja M., Vyrina S., Muavad N. The use of domestic natural berry and fruit and vegetable fillers for yoghurt production. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2014;1(9):40-46. (In Russ.)

Views: 126


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)