Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

INFLUENCE OF PROCESSING UHT MILK ON THE QUALITY OF FERMENTED DAIRY PRODUCTS

Abstract

A comparative study on the effect of ultra-high (uht) treatment of milk on the course of enzymatic processes occurring under the action of mesophilic and thermophilic starter drugs, as well as structural and mechanical properties, changes in the mineral composition (in particular, the calcium content) and new data concerning the dependence of quality indicators fermented dairy products on technological modes of production.

About the Author

T. V. Rudakova
Институт продовольственных ресурсов НААН
Ukraine


References

1. Горбатова, К.К. Химия и физика белков молока / К.К. Горбатова – М.: Колос, 1993. – 192 с.

2. Тепел, А. Химия и физика молока / А. Тепел // Пищевая промышленность. – М.:, 1979. – 622 с.

3. Горбатова, К.К. Биохимия молока и молочных продуктов / К.К. Горбатова // Легкая и пищевая промышленность. – М., 1984. – 344 с.

4. Королѐва, Н.С. Техническая микробиология цельномолочных продуктов / Н.С. Королѐва // Пищевая промышленность. – М.: 1975. – 271 с.

5. ГОСТ 3624-92. Молоко и молочные продукты. Методы определения кислотности.

6. Инихов, Г.С. Методы анализа молока и молочных продуктов / Г.С. Инихов, Н.П. Брио // Пищевая промышленность. – М.: 1971. – С.132 – 133.

7. Методы исследования молока и молочных продуктов // под общей редакцией А.М. Шалыгиной. - М.: Колос, 2000. – 368 с.


Review

For citations:


Rudakova T.V. INFLUENCE OF PROCESSING UHT MILK ON THE QUALITY OF FERMENTED DAIRY PRODUCTS. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2013;(8):65-73. (In Russ.)

Views: 123


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)