Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

SELECTION OF RAW MATERIALS IN THE MAKING OF DAIRY LIQUID PRODUCTS FOR DIETARY PREVENTIVE NUTRITION CHILDREN

Abstract

The article presents selection of raw materials for the manufacture of low-fat foods (dairy drinks, including milk products with a low glycemic index-sky (milk shakes). Values of major macronutrients developed products and indicators compelling stakeholders include dietary liquid milk products of preventive nutrition are determined. Application rate and fructose content of skimmed milk in the milk shakes are defined.

About the Authors

T. V. Trofimova
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


E. V. Efimova
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


M. T. Serebryanska,
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


S. I. Vyrina
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


T. I. Soroka
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


E. M. Dzmitruk
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


References

1. Бате, Н. Рекомендации по питанию детей грудного и раннего возраста/ Нэнси Бате, Кэтлин Кобб, Джоанна Двайер, Лаура Грэни, Вильям Хейрд, Кэрил Ричард// Вопросы современной пердиатрии. – 2007. – т.6. – № 1. – с.115-129

2. Варначева, Л.Н. Критерии диагности нарушений липидного обмена у детей с патологией органов пищеварения / Л.Н. Варначева, А.Е. Лаврова, Л.В. Коркоташвили, А.В. Спиридонова, Н.Е. Сазонова, Е.А. Галова // Вопросы диагностики в педиатрии. – 2009. – т.1. – № 2. – с.40-44

3. ГОСТ 30625-98. Продукты молочные жидкие и пастообразные для детского питания. Общие технические условия. – введ. в действие постановлением Госстандарта Республики Беларусь 2000–06–09. – Минск

4. Захарова, И.Н. Метаболический синдром: взгляд педиатра/ И.Н. Захарова, Л.А. Звенигородская, С.В. Яблочкова // Экспериментальная и клиническая гастроэнтерология. – 2010. – № 07. – с.25-28

5. Инструкция по применению. Гигиенические принципы разработки продуктов детского питания и специализированных продуктов для беременных и кормящих матерей: утв. Главным государственным санитарным врачом Республики Беларусь 24.11.2009

6. Крашенинин, П.Ф. Технология детских и диетических молочных продуктов/ П.Ф. Крашенин, Л.И. Иванова, В.С. Медузов, Г.П. Шаманова, З.А. Бирюкова. – Москва: Пищевая промышленность, 1988. – с. 232.

7. ТР ТС 027/2012. О безопасности отдельных видов специализированной пищевой продукции, в том числе диетического лечебного и диетического профилактического питания. – введ. в действие решением Совета Евразийской экономической комиссии 2012-06-15. – Санкт-Петербург


Review

For citations:


Trofimova T.V., Efimova E.V., Serebryanska, M.T., Vyrina S.I., Soroka T.I., Dzmitruk E.M. SELECTION OF RAW MATERIALS IN THE MAKING OF DAIRY LIQUID PRODUCTS FOR DIETARY PREVENTIVE NUTRITION CHILDREN. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2013;(8):81-89. (In Russ.)

Views: 146


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)