Explanation of technological limits of beef proportion in the composition of specialized meat products of raised nutritional and biological value
Abstract
The article provides the results of research on the explanation of technological limits of beef proportion in the composition of specialized meat products of raised nutritional and biological value on the basis of dynamics of changes in functional and technological, structural and mechanical and organolepticindicators of model forcemeat systemsat different extentsof raw meat crushing.
About the Authors
O. DymarBelarus
S. Gordynets
Belarus
I. Kaltovich
Belarus
References
1. Шаззо, Р.И. Функциональные продукты питания / Р.И. Шаззо, Г.И. Касьянов.– М.: Колос, 2000.– 248 с.
2. Гордынец, С.А. Функциональные мясные продукты: теория и практика: монография / С.А. Гордынец. – Минск : РУП «Институт мясомолочной промышленности», 2009. – 142 с.
3. Павловский, П.Е. Биохимия мяса / П.Е. Павловский, В.В. Пальмин. – М.: Пищевая промышленность, 1975. – 343 с.
4. Белки – важнейшие для полноценного спортивного питания макронутриенты [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.medweb.ru/articles/belki-v-sportivnom-pitanii. – Дата доступа: 15.07.2014.
Review
For citations:
Dymar O., Gordynets S., Kaltovich I. Explanation of technological limits of beef proportion in the composition of specialized meat products of raised nutritional and biological value. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2014;1(9):165-175. (In Russ.)