Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

Explanation of technological limits of beef proportion in the composition of specialized meat products of raised nutritional and biological value

Abstract

The article provides the results of research on the explanation of technological limits of beef proportion in the composition of specialized meat products of raised nutritional and biological value on the basis of dynamics of changes in functional and technological, structural and mechanical and organolepticindicators of model forcemeat systemsat different extentsof raw meat crushing.

About the Authors

O. Dymar
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


S. Gordynets
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


I. Kaltovich
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


References

1. Шаззо, Р.И. Функциональные продукты питания / Р.И. Шаззо, Г.И. Касьянов.– М.: Колос, 2000.– 248 с.

2. Гордынец, С.А. Функциональные мясные продукты: теория и практика: монография / С.А. Гордынец. – Минск : РУП «Институт мясомолочной промышленности», 2009. – 142 с.

3. Павловский, П.Е. Биохимия мяса / П.Е. Павловский, В.В. Пальмин. – М.: Пищевая промышленность, 1975. – 343 с.

4. Белки – важнейшие для полноценного спортивного питания макронутриенты [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.medweb.ru/articles/belki-v-sportivnom-pitanii. – Дата доступа: 15.07.2014.


Review

For citations:


Dymar O., Gordynets S., Kaltovich I. Explanation of technological limits of beef proportion in the composition of specialized meat products of raised nutritional and biological value. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2014;1(9):165-175. (In Russ.)

Views: 102


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)