Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

INCREASE OF COMPETITIVENESS OF DAIRY PRODUCTION IN THE REGIONAL MARKET

Abstract

In article are investigated a current state and features of formation of development of the regional market of milk and dairy products. The methodical approach connected with increase of competitiveness of dairy production, the basic advantage which consists in system interaction of two basic levels of increase of the competitive advantages made and realized of dairy production, the based on price and not price methods causing growth of the market and increase of profitableness of the enterprise from realization of products is developed.

About the Author

V. I. Shishko
Molochny Mir OJSC
Belarus


References

1. О Концепции национальной продовольственной безопасности: Постановление Сов. Мин. Респ. Беларусь от 10 марта 2004 г. № 252 [Электронный ресурс]. – 2004. – Режим доступа: http://spravkajurist.com/base/part-jq/tx_esxgxa/index.htm. – Дата доступа: 03.06.2010.

2. Лукьянец, Т.Э. Функционирование регионального рынка молока и молочных продуктов / Т.Э. Лукьянец // Вузовская наука – Северо-Кавказскому региону: материалы 10-й региональной науч.-технич. конф. – Ставрополь: СевКавГТУ, 2006. – С. 188–190.

3. Шишко, В.И. Потребительские предпочтения как фактор формирования спроса на молочные продукты (на примере Гродненской области) / В.И. Шишко // Аграрная экономика. – 2008. – № 1. – С. 11–15.

4. Шерр, Ф. Социально-экономическая политика в 2000 году: цели задачи, приоритеты / Ф. Шерр // Белорусский экономический журнал. – 2000. – № 1 . – С. 4–17. 42

5. Область маркетинга [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://polbu.ru/goncharuk_markconsult/ch20_all.html. – Дата доступа: 12.07.2010.


Review

For citations:


Shishko V.I. INCREASE OF COMPETITIVENESS OF DAIRY PRODUCTION IN THE REGIONAL MARKET. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2010;(5):33-42. (In Russ.)

Views: 156


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)