Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

QUALITATIVE RESEARCH SEMI-FINISHED PRODUCTS MEAT CHOPPED TO SUPPLY PEOPLE PLAYING SPORTS

Abstract

In article quality indicators of new types of semi-finished products meat chopped a special purpose for food of the people playing sports are investigated. The comparative analysis of the developed meat products on protein content, fat and functional ingredients – lactulose, selenium, B1 and B2 vitamins, and also on their amino-acid and fatty-acid balance in comparison with a control sample is carried out. The high biological value of the developed meat products is established.

About the Authors

A. V. Meliashchenia
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


O. V. Dymar
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


S. А. Gordynets
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


I. V. Kaltovich
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


References

1. Спортивная медицина: национальное руководство / под ред. акад. РАН и РАМН С.П. Миронова, проф. Б.А. Поляева, проф. Г.А. Макаровой. – М.: ГЭОТАР-Медиа, 2013. – 1184 с.

2. Карелин, А.О. Правильное питание при занятиях спортом и физкультурой / А.О. Карелин. – СПб.: Диля, 2003. – 248 с.

3. Токаев, Э.С. Медико-биологические аспекты создания и применения специализированных белковых продуктов для питания спортсменов / Э.С. Токаев, Р.Ю. Мироедов // Вопросы питания. – 2007. – №6. – С. 69–73.

4. Горбатова, К.К. Химия и физика белков молока / К.К. Горбатова. – М.: Колос, 1993. – 192 с.

5. Потребность в белках при занятиях физической культурой и спортом // [Электронный ресурс]. – Режим доступа : http:// www.avangardpower.narod.ru/Articlebelok.htm. – Дата доступа: 03.04.2014.


Review

For citations:


Meliashchenia A.V., Dymar O.V., Gordynets S.А., Kaltovich I.V. QUALITATIVE RESEARCH SEMI-FINISHED PRODUCTS MEAT CHOPPED TO SUPPLY PEOPLE PLAYING SPORTS. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2013;(8):203-209. (In Russ.)

Views: 113


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)