Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

SUSPENSION CHLORELLA FOR RECEIPT OF FUNCTIONAL PRODUCTS IN THE POULTRY INDUSTRY

Abstract

Functional food products, are designed for systematic use in the food rations of all age groups of a healthy population, reducing the risk of development of diseases associated with food, preserve and improve the health of the people, due to the presence in their structure of physiologically functional food ingredients [1]. Many countries of the world (the usa, japan, russia, finland, spain, etc.) In recent years, more and more intensively mastering the market of such a functional product as food eggs with the set therapeutic properties. The production of such eggs subject to additional costs, which increases their value. Prices functional eggs in 1,5-3,5 more expensive than the usual eggs [2]. It is a representative of the extended family of microscopic aquatic plants from green algae. It can be attributed to the cultural plants, which quickly adapted to the conditions of aquaculture.

About the Author

Y. U. Ponomarenko
Министерство сельского хозяйства и продовольствия Республики Беларусь
Belarus


References

1. Пономаренко, Ю.А. Безопасность кормов, кормовых добавок и продуктов питания: монография / Ю.А. Пономаренко, В.И. Фисинин, И.А. Егоров; Министерство сельского хозяйства и продовольствия Республики Беларусь, Российская академия сельскохозяйственных наук. - Минск: Экоперспектива, 2012. - 864с.

2. Фисинин В.И. Ученые птицеводы России. Люди и птицы. – М., 2011. – 474 с.

3. Пономаренко, Ю. Суспензия хлорелы в рационах птицы / Ю. Пономаренко, Т. Замковец // Птицеводство. - 2007. - N 8. - С. 27.

4. Рекомендации по применению кормовой добавки "Суспензия хлореллы для животных и птиц" / Министерство сельского хозяйства и продовольствия республики Беларусь, РО "Белптицепром", УО Витебская ордена "Знак почета" государственная академия ветеринарной медицины, ГНУ Институт биофизики и клеточной инженерии НАН Беларуси ; разраб. Ю.А. Пономаренко [и др.]. - Минск, 2009. - 29 с.

5. Пономаренко, Ю.А. Питательные и антипитательные вещества в кормах: монография / Ю.А. Пономаренко; Министерство сельского хозяйства и продовольствия Республики Беларусь. - Минск: Экоперспектива, 2007. - 948 с.


Review

For citations:


Ponomarenko Y.U. SUSPENSION CHLORELLA FOR RECEIPT OF FUNCTIONAL PRODUCTS IN THE POULTRY INDUSTRY. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2011;(6):29-36. (In Russ.)

Views: 109


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)