Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

Influence of dairy raw materials and сoagulation mean on structurally-mechanical haracteristic albuminous production

Abstract

Structurally-mechanical characteristics of the albuminous production received from various dairy raw materials by a mean of thermoacid coagulation, and the cottage cheese received by acid coagulation are investigated. The difference in formation of rheological parametres is positioned: hardnesss, elasticity, plasticity, depending on a mean of coagulation, composition and properties of dairy raw materials.

About the Authors

T. I. Shingareva
Могилевский государственный университет продовольствия
Belarus


Н. A. Skaptsova
Могилевский государственный университет продовольствия
Belarus


M. A. Glushakov
Могилевский государственный университет продовольствия
Belarus


References

1. Гудков, С.А. Сыроделие: технологические, биологические и физико-химические аспекты / под редакцией С.А. Гудкова. - М.: Дели принт, 2003. - 627с.

2. Горбатова, К.К. Химия и физика молока: учебник для вузов / К.К. Горбатова.- СПб.: ГИОРД, 2003. - 288 с.

3. Крусь, Г.Н. Методы исследования молока и молочных продуктов / Г.Н. Крусь - М.: Колос, 2002. - 367 с.

4. Брусиловский, Л.П. Инструментальные методы и экспресс-анализаторы для контроля состава и качества молока и молочных продуктов / Л.П. Брусиловский - М.: Молочная промышленность, 1997. - 48 с.

5. Липатов, Н.Н. Восстановленное молоко / Н.Н. Липатов, К.И. Тарасов. - М.: Агропромиздат, 1985. - 255 с.


Review

For citations:


Shingareva T.I., Skaptsova Н.A., Glushakov M.A. Influence of dairy raw materials and сoagulation mean on structurally-mechanical haracteristic albuminous production. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2012;(7):92-102. (In Russ.)

Views: 115


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)