Influence of dairy raw materials and сoagulation mean on structurally-mechanical haracteristic albuminous production
Abstract
Structurally-mechanical characteristics of the albuminous production received from various dairy raw materials by a mean of thermoacid coagulation, and the cottage cheese received by acid coagulation are investigated. The difference in formation of rheological parametres is positioned: hardnesss, elasticity, plasticity, depending on a mean of coagulation, composition and properties of dairy raw materials.
About the Authors
T. I. ShingarevaBelarus
Н. A. Skaptsova
Belarus
M. A. Glushakov
Belarus
References
1. Гудков, С.А. Сыроделие: технологические, биологические и физико-химические аспекты / под редакцией С.А. Гудкова. - М.: Дели принт, 2003. - 627с.
2. Горбатова, К.К. Химия и физика молока: учебник для вузов / К.К. Горбатова.- СПб.: ГИОРД, 2003. - 288 с.
3. Крусь, Г.Н. Методы исследования молока и молочных продуктов / Г.Н. Крусь - М.: Колос, 2002. - 367 с.
4. Брусиловский, Л.П. Инструментальные методы и экспресс-анализаторы для контроля состава и качества молока и молочных продуктов / Л.П. Брусиловский - М.: Молочная промышленность, 1997. - 48 с.
5. Липатов, Н.Н. Восстановленное молоко / Н.Н. Липатов, К.И. Тарасов. - М.: Агропромиздат, 1985. - 255 с.
Review
For citations:
Shingareva T.I., Skaptsova Н.A., Glushakov M.A. Influence of dairy raw materials and сoagulation mean on structurally-mechanical haracteristic albuminous production. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2012;(7):92-102. (In Russ.)