Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

New approaches to the creation of special meat products special for supply people involved in sports

Abstract

Describes the selection of raw materials for the production of canned meat special purpose for human nutrition, sports and leisure. The analysis developed for canned meat content of protein, fat, lactulose, succinic acid and selenium ratio protein: fat and balanced amino acid composition. Evaluated the physiological relevance of products developed to enhance adaptation to increased physical activity.

Keywords


About the Authors

O. V. Dymar
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


S. A. Gordynets
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


I. V. Kaltovich
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


References

1. Токаев, Э.С. Специализированные белково-углеводные продукты питания для спортсменов / Э.С. Токаев, И.А. Бастриков // Пищевая промышленность. - 2009. - №10. - С. 70-72.

2. Рогозкин, В.А. Использование продуктов повышенной пищевой и биологической ценности для питания спортсменов / В.А. Рогозкин, А.И. Пшендин // Теория и практика физической культуры. -1989. - №11. - С.13-15.

3. Рогозкин, В.А. Питание спортсменов / В.А. Рогозкин, А.И. Пшендин, Н.Н. Шишина. - М.: ФиС, 1989. - 160 с.

4. Арансон, М.В. Питание для спортсменов / М.В. Арансон. - М.: ФиС, 2001. - 215 с.

5. Токаев, Э.С. Медико-биологические аспекты создания и применения специализированных белковых продуктов для питания спортсменов / Э.С. Токаев, Р.Ю. Мироедов // Вопросы питания. - 2007. -№6. - С. 69-73.


Review

For citations:


Dymar O.V., Gordynets S.A., Kaltovich I.V. New approaches to the creation of special meat products special for supply people involved in sports. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2012;(7):153-165. (In Russ.)

Views: 135


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)