Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

SPECIALIZED PRODUCT FOR CHILDREN "BELLAKT HA": SELECTION OF PROTEIN COMPONENT

Abstract

Selection of protein component for a specialised product for yearlings with allergy was carried out. The basic requirements to child food hydrolysate were defined: quantity of peptides with molecular weight ≥20 kDa no more than 1%; prevalence of peptide fractions with molecular weight 2–10 kDa; optimal amino acid composition.

About the Authors

N. K. Zhabanos
Institute for the Meat and Dairy Industry
Belarus


Т. V. Trofimova
Institute for the Meat and Dairy Industry
Belarus


Т. N. Halavach
Institute for the Meat and Dairy Industry
Belarus


References

1. Тутельян, В.А. Руководство по детскому питанию / под ред. В.А. Тутельяна, И.Я. Коня. – М.: Медицинское информационное агентство, 2004. – 662 с.

2. Грибакин, С.Г. Продукты детского питания «Фрисо»: показания и особенности клинического применения / С.Г. Грибакин, С.Н. Казакова, А.В. Андреева // Вопросы детской диетологии. – 2006. – Т. 4. – №3. – С. 46–52.

3. Ревякина, В.А. Применение специализированных смесей на основе гидролизованного белка у детей группы высокого риска развития аллергических заболеваний / В.А. Ревякина, А.В. Гамалеева, Т.Э. Боровик // Вопросы современной педиатрии. – 2002. – № 1. – С. 28–31.

4. Нетребенко, О.К. Пищевая толерантность и профилактика аллергии у детей / О.К. Нетребенко // Nestle News. – Бюлл. №22. – 2006. – С. 5–8.

5. Остерман, Л.А. Методы исследования белков и нуклеиновых кислот: Электрофорез и ультрацентрифугирование (практическое пособие) / Л.А. Остерман. – М.: Наука, 1981. – 288 с.

6. Heird, W.C. Taurine in neonatal nutrition / W.C. Heird // Arch Dis Child Fetal Neonatal Ed. – 2004. – Vol. 89. – P. 473–474.


Review

For citations:


Zhabanos N.K., Trofimova Т.V., Halavach Т.N. SPECIALIZED PRODUCT FOR CHILDREN "BELLAKT HA": SELECTION OF PROTEIN COMPONENT. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2010;(5):200-207. (In Russ.)

Views: 108


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)