Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

AMINOAND FATTY ACID EQUATION OF MEAT RAW MATERIALS FOR MANUFACTURE OF PRODUCTS OF THE SPECIAL PURPOSE FOR A FOOD OF SPORTSMEN

Abstract

In article the comparative analysis of various kinds of meat raw materials under the maintenance of fiber, fat, amino and fatty acid to structure and equation on the basis of what the most preferable kinds of meat raw materials for manufacture of meat products of a special purpose for a food of sportsmen are established is made.

About the Authors

O. V. Dymar
Institute for the Meat and Dairy Industry
Belarus


S. A. Gordynets
Institute for the Meat and Dairy Industry
Belarus


I. V. Kaltovich
Institute for the Meat and Dairy Industry
Belarus


References

1. Устинова, А.В. Мясо страуса в пищевых продуктах / А.В. Устинова, Д.А. Лазутин // Пищевая промышленность. – 2008. – №3. – С. 52-53.

2. Позняковский, В.М. Экспертиза мяса и мясопродуктов / В.М. Позняковский. – Новосибирск: Изд-во Новосиб. ун-та, 2001. – 526 с.

3. Свинина // Кулинарный клуб [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.cookingclub.ru/foodstuff/dir/3. – Дата доступа: 02.09.2010.

4. Кролик // Кулинарный клуб [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.cookingclub.ru/foodstuff/dir/233. – Дата доступа: 01.09.2010.

5. Говядина // Кулинарный клуб [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.cookingclub.ru/foodstuff/dir/4. – Дата доступа: 02.09.2010.

6. Кузьмичев, В.Ю. Мясо страусов в производстве мясных продуктов / В.Ю. Кузьмичев, В.С. Колодязная // Мясные технологии. – 2008. – №5. – С. 64–68.

7. Потребность в белках при занятиях физической культурой и спортом [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.avangardpower.narod.ru/Articlebelok.htm. – Дата доступа: 25.10.2010.

8. Свойства аминокислот, значение аминокислот в спортивном питании [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.bioman.ru/list/list1.php. – Дата доступа: 06.09.2010.

9. Аминокислоты и их роль в процессе формирования мускулатуры [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.bioman.ru/list/list1.php. – Дата доступа: 06.09.2010.

10. Спортивные аминокислоты для роста мышц [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.atletmarket.com.ua/o-sportivnom-pitanii/3-aminokisloti/7-sportivnie-aminokisloti.html. – Дата доступа: 06.09.2010.

11. Пшендин, П.И. Рациональное питание спортсменов / П.И. Пшендин. – СПб.: ГИОРД, 2000. – 234 с.

12. Гордынец, С.А. Аминои жирнокислотная сбалансированность мясного сырья от телят разных генотипов / С.А. Гордынец // Пищевая промышленность: наука и технологии. – 2010. – №3 (9). – С. 60–68.

13. Линолевая кислота // Свойства полиненасыщенных жирных кислот [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.tdktv.ru/tv/krasotka/articlessalon_109.html. – Дата доступа: 21.09.2010.

14. Жиры [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.dietalite.ru/polezno/jir.html.


Review

For citations:


Dymar O.V., Gordynets S.A., Kaltovich I.V. AMINOAND FATTY ACID EQUATION OF MEAT RAW MATERIALS FOR MANUFACTURE OF PRODUCTS OF THE SPECIAL PURPOSE FOR A FOOD OF SPORTSMEN. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2010;(5):208-218. (In Russ.)

Views: 113


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)