Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

PROSPECTS OF USING LACTOSE HYDROLYSIS IN MANUFACTURE OF DAIRY PRODUCTS

Abstract

In article mastering questions in a human body of  lactose, its biological va lue, and also a problem of insufficient development in an organism of some people of enzyme  лактазы  for which the  milk  use can be  fraught with adverse consequences are considered. Necessity of studying of ways of application of hydrolysis of lactose, revealing  of  the  further  prospects  of  its  use  is  proved  by  manufacture  free–lactose and  low–lactose  dairy  products,  and  also  by  manufacture  of  concentrates  of  dairy whey.

About the Authors

O. Dymar
РУП «Институт мясо–молочной промышленности»
Russian Federation


I. Skakun
РУП «Институт мясо–молочной промышленности»
Russian Federation


References

1. Синельников, Б.М. «Лактоза и ее производные»/ Б.М. Синельников и др. – М.: Профессия, – 2007.30 с.

2. Применение ферментативного гидролиза лактозы [Электронный ресурс] – Режим доступа: http://www. ncstu.ru. – Дата доступа: 18.10.2009.

3. «Максилакт» [Электронный ресурс] – Режим доступа: http://www. maxilact.ru. – Дата доступа: 01.11.2009.

4. Петров, А.Н. Пути повышения качества вареного сгущенного молока / А.Н. Петров // Переработка молока. – 2008. – № 7. – С. 12

5. Гидролизованные продукты [Электронный ресурс] – Режим доступа: http://www/lactose.ru. – Дата доступа: 11.11.2009.

6. Евдокимов, И.А. Получение и использование сиропов гидролизованной лактозы в хлебопекарной и кондитерской промышленности / И.А. Евдокимов [Электронный ресурс] – Режим доступа: http://www.ncstu.ru. – Дата доступа: 10.11.2009.

7. Семенова, Е. Лактоза без наказания / Е. Семенова [Электронный ресурс] – Режим доступа: http://aif.ru/health/article/18551. – Дата доступа: 25.10.2009.


Review

For citations:


Dymar O., Skakun I. PROSPECTS OF USING LACTOSE HYDROLYSIS IN MANUFACTURE OF DAIRY PRODUCTS. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2009;(4):114-124. (In Russ.)

Views: 134


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)