USE OATS FLAKES IN MANUFACTURE OF THE SOUR–MILK PRODUCT ON THE BASIS OF FERMENTED BAKED MILK
Abstract
The technology of the combined dairy product – fermented baked milks with овсяными in flakes is developed. Optimum concentration овсяных flakes in fermented baked milk which allows to receive a product with pure sour–milk taste and pleasant specific smack овсяных flakes and homogeneous, to the extent of a dense consistence is picked up. Food and power value of a new product is studied. It is established, that fermented baked milk with овсяными in flakes has the raised food, biological and power value at the e xpense of increase in it maintenances of fiber, carbohydrates, mineral substances (ashes) in comparison with traditional fermented baked milk. Projects of technical standard legal certificates on fermented baked milk with овсяными in flakes are developed.
About the Authors
T. ShuljakRussian Federation
J. Shevyreva
Russian Federation
References
1. Мусина, О.Н. Современные тенденции использования зерновых добавок в производстве молочных продуктов: монография / О.Н. Мусина, М.П.Щетинин, М.Н Сахрынин. – Барнаул: Издательство АлтГТУ, 2004. –340 с.
2. Захарова, Л.М. Оценка биологической ценности кисломолочных белковых продуктов с зерновыми добавками / Л.М. Захарова, И.А. Мазеева // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2004. – № 1. – С. 39–41.
3. Молоко и молочные продукты. Титриметрические методы определения кислотности: ГОСТ 3624–92. –М.: Издательство стандартов, 1992. – 11 с.
4. Молоко и молочные продукты. Методы определения влаги и сухого вещества: ГОСТ 3626–73. –М.: Изд–во стандартов, 1996. – 15 с.
5. Молоко и молочные продукты. Методы определения жира: ГОСТ 5867–90. –М.: Изд–во стандартов, 1990. – 16 с.
6. Лабораторный практикум по общей технологии пищевых про-дуктов / З.Ф. Фалунина [и др.]. – М.: Агропромиздат, 1989. – 348 с.
Review
For citations:
Shuljak T., Shevyreva J. USE OATS FLAKES IN MANUFACTURE OF THE SOUR–MILK PRODUCT ON THE BASIS OF FERMENTED BAKED MILK. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2009;(4):134-140. (In Russ.)