Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

DOMESTIC WORKINGS OUT IN THE FIELD OF CARRYING OUT DISINFECTION OF STOREHOUSES OF FRUIT-AND-VEGETABLE PRODUCTION

Abstract

In given article there is a speech about working out of a modern and e ffective  method  of  disinfection  aerosols  solutions  of  disinfectants  for  storehouses  of  fruit-and-vegetable  production,  applying  developed  in  Institute  of the meat-and-milk industry the domestic generator of aerosols Я23-ГТА and the laboratory sample of new domestic disinfectant "NAVISAN-AGRO".

About the Authors

J. Lobanov
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Russian Federation


T. Hovzun
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Russian Federation


А. Shaкh
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Russian Federation


References

1. Основные направления исследований в области создания дезинфицирующих препаратов / Белова В.И. [и др.] // Актуальные вопросы совершенствования дезинфекционных и стерилизационных мероприятий. –Ч. 2.– М., 1990.– С. 137–141.

2. Волкинд И.Л. Промышленная технология хранения картофеля, овощей и плодов / И.Л. Волкинд – М., 1989.– С. 15–25.

3. Жоровин, Н.А. Сокращение потерь овощей и картофеля при уборке и хранении / Н.А. Жоровин, М.А. Николаева, – Минск, 1989.– С. 11–16.

4. Пажи, Д.Г. Основы техники распыливания жидкостей / Д.Г. Пажи, В.С. Галустов, –М.: Химия, 1984. –255 с.

5. Трушина А.В., Бамбурова Л.С., Тупицын Д.И. Пути сохранения качества плодоовощной продукции при хранении.– М., 1990.– С. 15–19.

6. Ховзун, Т.В. Объемная аэрозольная дезинфекция и опыт ее использования на предприятиях мясо и птицеперерабатывающей промышленности Республики Беларусь / Т.В. Ховзун // «Инновационные технологии в производстве пищевых продуктов»: сб. тр. V междунар. науч.-практ. конф. –2006г., Мн.


Review

For citations:


Lobanov J., Hovzun T., Shaкh А. DOMESTIC WORKINGS OUT IN THE FIELD OF CARRYING OUT DISINFECTION OF STOREHOUSES OF FRUIT-AND-VEGETABLE PRODUCTION. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2009;(4):275-284. (In Russ.)

Views: 98


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)