ASSESSMENT OF THE ABILITY TO PRODUCE EXOPOLYSACCHARIDES BY LACTIC ACID MICROORGANISMS USING A QUALITATIVE METHOD
Abstract
About the Authors
O. . GolovachBelarus
M. . Babitskaya
Belarus
N. . Zhabanos
Belarus
I. . Pyzhik
Belarus
M. . Ivanko
Belarus
T. . Smaliak
Belarus
References
1. Jung S. W., Kim W. J., Lee K. G., Kim C.W., Noh W.S. Fermentation characteristics of exopolysaccharide-produsing lactic acid bacteria from sourdough and assessment of the isolates for industrial potential // J. Microbiol. Biotechnol. 2008. Jul. № 18 (7).
2. Aswathy R.G., Ismail B., John R.P., Nampoothiri K. M. Evaluation of the probiotic characteristics of newly isolated lactic acid bacteria. //Appl. Biochem. Biotechnol. 2008. Dec. № 151 (2-3).
3. Cerning J. Production of exocellular polysaccharides by lactic acid bacteria and dairy propionibacteria // Lait. 1995. №75.
4. Рожкова, Т.В. Биотехнология стартовых культур на основе молочнокислых бактерий, синтезирующих полисахариды / Т.В. Рожкова // М. - МГУПБ. - 2006. - 37с.
5. Ганина, В.И. Плазмидный профиль штаммов молочнокислых бактерий, продуцирующих ЭПС / В.И. Ганина, Т.В. Рожкова // Известия вузов. Пищевая технология. - 2005. - 37 с.
6. Мидуница, Ю.С. Изучение скорости образования сгустка йогурта с использованием обработанной закваски / Ю.С. Мидуница // Фундаментальные исследования. - 2014. - №5. - С. 707-710.
7. Тамим, А.Й. Йогурт и другие кисломолочные продукты / А.Й. Тамим, Р.К. Робинсон. - Санкт-Петербург: Профессия, 2003. - 664 с.
Review
For citations:
Golovach O., Babitskaya M., Zhabanos N., Pyzhik I., Ivanko M., Smaliak T. ASSESSMENT OF THE ABILITY TO PRODUCE EXOPOLYSACCHARIDES BY LACTIC ACID MICROORGANISMS USING A QUALITATIVE METHOD. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2018;(13):39-46. (In Russ.)