Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

COMPLEX ASSESSMENT OF NUTRIYENTNY ADEQUACY OF FOOD FOR CHILDREN OF EARLY AGE ON THE DAIRY BASIS

Abstract

The article describes the methodology of integrated assessment of quality food baby food milk-based, based on the main provisions of qualimetry, formulas for calculation of individual quality and integral indices of food and biological values, as well as an example of calculation of complex evaluation of the quality of specific types of food nutrition for young children.

About the Authors

N. K. Zhabanos
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


T. V. Trofimova
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


E. V. Efimova
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


References

1. Беллакт. Каталог продукции. Детское питание [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.bellakt.com. – Дата доступа: 22.02.2011

2. Борисенко, А.А. (мл) Оптимизация полного нутриентного состава новых рецептур пищевых продуктов / А.А. Борисенко (мл), А.А. Борисенко // Материалы XXXVIII научно-технической конференции по итогам работы профессорско-преподавательского состава СевКавГТУ за 2008 год // Ставрополь, СевКавГТУ. – 2009. – 218 с.

3. Башкиров, О.И. Проектирование специальных молочных продуктов для детей / О.И. Башкиров и др. // Молочная промышленность. – 2007.- № 6. – С.48-51

4. Кузнецов, В.В. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептуры. Т.6. Технология детских молочных продуктов/ В.В. Кузнецов, Н.Н. Липатов. – СПб: ГИОРД. 2005. – 512 с.

5. Мамочка. Ребенок. Вскармливание [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.pregnancy.h1.ru/baby/feedbreast/bebelak.htm.– Дата доступа: 01.03.2011


Review

For citations:


Zhabanos N.K., Trofimova T.V., Efimova E.V. COMPLEX ASSESSMENT OF NUTRIYENTNY ADEQUACY OF FOOD FOR CHILDREN OF EARLY AGE ON THE DAIRY BASIS. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2013;(8):90-98. (In Russ.)

Views: 125


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)