Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

FORMING OF COMPONENT COMPOSITION FOR FERMENTED BIOPRODUCTS FOR CHILDREN OLDER THAN ONE YEAR

Abstract

The formation of nutritionally balanced milk base and selection of fruit supplement for child dairy products for children older than one year have been achieved. The components for child bio-products with high content of protein, including milk powder, whey protein concentrate, inulin, sugar or fruit supplement, have been established. The protein content of final product was 3,6-4,0 %. "Pear" and "Apple-carrot" have been determined the most appropriate natural supplements.

About the Authors

N. K. Zhabanos
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


N. N. Furik
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


S. B. Borunova
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


V. A. Taras
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


References

1. Детское питание: Руководство для врачей / Под редакцией В. А. Тутельяна, И. Я. Коня. – М.: ООО «Медицинское информационное агентство», 2009. – 952 с.

2. Хавкин, А.И. Инновации в оптимизации состава белка детских смесей / А.И. Хавкин, О.И. Комарова // Лечащий врач. – 2010. – № 08/10.

3. Санитарные нормы и правила «Требования к питанию населения: нормы физиологических потребностей в энергии и пищевых веществах для различных групп населения Республики Беларусь. Постановление №180 Министерства здравоохранения РБ от 20 ноября 2012 г.


Review

For citations:


Zhabanos N.K., Furik N.N., Borunova S.B., Taras V.A. FORMING OF COMPONENT COMPOSITION FOR FERMENTED BIOPRODUCTS FOR CHILDREN OLDER THAN ONE YEAR. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2013;(8):99-109. (In Russ.)

Views: 112


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)