VETERINARY CONTROL AND SUPERVISION IN THE REPUBLIC OF BELARUS
Abstract
The article presents legal framework of veterinary control and organization of the Veterinary Service in the Republic of Belarus. Materials set forth in the article demonstrate the need for additional measures in the country in terms of optimization of the system of state control as regards animal health, production of safe food raw materials and food products of animal origin. Adoption of additional measures will continue to provide veterinary welfare of the country, as well as contribute to the development of trade relations with foreign partners.
References
1. Русинович, А.А. Проблемы контроля безопасности
2. продовольственного сырья и пищевых продуктов животного
3. происхождения // Сборник научных трудов «Актуальные вопросы
4. переработки мясного и молочного сырья», РУП «Институт мясомолочной промышленности. – Выпуск № 7, Минск. – 2013. – С. 24 – 37.
5. Регламент (ЕС) № 852/2004 Европейского Парламента и Совета
6. от 29 апреля 2004 года о гигиене пищевых продуктов.
7. Регламент (ЕС) № 853/2004 Европейского Парламента и Совета
8. от 29 апреля 2004 года, устанавливающий специальные правила гигиены
9. для пищевых продуктов животного происхождения.
10. Регламент (ЕС) № 854/2004 Европейского Парламента и Совета
11. от 29 апреля 2004 года, устанавливающий особые правила организации
12. официального контроля за продукцией животного происхождения,
13. предназначенной для потребления в пищу.
Review
For citations:
Rusinovich A.A. VETERINARY CONTROL AND SUPERVISION IN THE REPUBLIC OF BELARUS. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2013;(8):181-188. (In Russ.)