Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

COMPARATIVE ANALYSIS OF AMINO ACID COMPOSITION OF DIFFERENT TYPES RAW MEAT FOR MEAT FOODS OF STUDYING YOUTH AND THE PEOPLE WHO ARE ENGAGED IN BRAINWORK

Abstract

Influence of amino acids on cerebration and the central nervous system is studied. The comparative assessment of the content of these amino acids in different types of meat raw materials from the point of view of its use by production of products of a functional purpose for food of studying youth and the people who are engaged in brainwork is given.

About the Authors

S. A. Gordynets
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


I. V. Kaltovich
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


N. А. Prokopyev
Белорусский государственный аграрный технический университет
Belarus


References

1. Лакшин, А.М. Питание как фактор формирования здоровья и работоспособности студентов / А.М. Лакшин, Н.Г. Кожевникова // Вопросы питания. – 2008. – №1. – С. 43–45.

2. Бакуменко, О.Е. Принципы разработки функциональных продуктов для студентов / О.Е. Бакуменко, Т.В. Иванникова, Ю.О. Натокина // Пищевая промышленность. – 2009. – №9. – С. 64–65.

3. Стефанова И.Л. Продукты детского питания на основе мяса птицы / И.Л. Стефанова, Л.В. Шахназарова // Мясные технологии №5, 2010. – С.14-17.

4. Руководство по детскому питанию / Под ред. В.А. Тутельяна, И.Я. Коня. – М.: Медицинское информационное агентство, 2004. – С.52.

5. Позняковский, В.М. Экспертиза мяса и мясопродуктов / В.М. Позняковский. – Новосибирск: Изд-во Новосиб. ун-та, 2001. – 526 с.

6. Устинова, А.В. Мясо страуса в пищевых продуктах / А.В. Устинова, Д.А. Лазутин // Пищевая промышленность. – 2008. - №3. – С.52-53.


Review

For citations:


Gordynets S.A., Kaltovich I.V., Prokopyev N.А. COMPARATIVE ANALYSIS OF AMINO ACID COMPOSITION OF DIFFERENT TYPES RAW MEAT FOR MEAT FOODS OF STUDYING YOUTH AND THE PEOPLE WHO ARE ENGAGED IN BRAINWORK. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2013;(8):194-202. (In Russ.)

Views: 131


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)