COMPARATIVE ANALYSIS OF AMINO ACID COMPOSITION OF DIFFERENT TYPES RAW MEAT FOR MEAT FOODS OF STUDYING YOUTH AND THE PEOPLE WHO ARE ENGAGED IN BRAINWORK
Abstract
Influence of amino acids on cerebration and the central nervous system is studied. The comparative assessment of the content of these amino acids in different types of meat raw materials from the point of view of its use by production of products of a functional purpose for food of studying youth and the people who are engaged in brainwork is given.
About the Authors
S. A. GordynetsBelarus
I. V. Kaltovich
Belarus
N. А. Prokopyev
Belarus
References
1. Лакшин, А.М. Питание как фактор формирования здоровья и работоспособности студентов / А.М. Лакшин, Н.Г. Кожевникова // Вопросы питания. – 2008. – №1. – С. 43–45.
2. Бакуменко, О.Е. Принципы разработки функциональных продуктов для студентов / О.Е. Бакуменко, Т.В. Иванникова, Ю.О. Натокина // Пищевая промышленность. – 2009. – №9. – С. 64–65.
3. Стефанова И.Л. Продукты детского питания на основе мяса птицы / И.Л. Стефанова, Л.В. Шахназарова // Мясные технологии №5, 2010. – С.14-17.
4. Руководство по детскому питанию / Под ред. В.А. Тутельяна, И.Я. Коня. – М.: Медицинское информационное агентство, 2004. – С.52.
5. Позняковский, В.М. Экспертиза мяса и мясопродуктов / В.М. Позняковский. – Новосибирск: Изд-во Новосиб. ун-та, 2001. – 526 с.
6. Устинова, А.В. Мясо страуса в пищевых продуктах / А.В. Устинова, Д.А. Лазутин // Пищевая промышленность. – 2008. - №3. – С.52-53.
Review
For citations:
Gordynets S.A., Kaltovich I.V., Prokopyev N.А. COMPARATIVE ANALYSIS OF AMINO ACID COMPOSITION OF DIFFERENT TYPES RAW MEAT FOR MEAT FOODS OF STUDYING YOUTH AND THE PEOPLE WHO ARE ENGAGED IN BRAINWORK. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2013;(8):194-202. (In Russ.)