Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

THE ANALYSIS OF MANUFACTURE OF CHEESES ON MODERN CHEESES LINES

Abstract

Features of manufacture cheeses on automated cheeses lines in comparison with traditional technology are investigated. Actual expenses of milk for manufacture of cheeses of the Russian and Dutch groups which appeared below working normative are established. Advantage of clearing of whey from fibers and receptions from them cheese is underlined.

About the Authors

T. I. Shingarеva
Mogilev State University of Food Technologies
Belarus


M. A. Glushakov
Mogilev State University of Food Technologies
Belarus


S. V. Krasocski
Mogilev State University of Food Technologies
Belarus


E. O. Chuprunova
Mogilev State University of Food Technologies
Belarus


References

1. Базовая технологическая инструкция по изготовлению сыров сычужных твердых. Общая часть: ТИ РБ 100098867.026-2003. – Введ. 01.09.2003. – Минск: УП «БЕЛНИКТИММП», 2003. – 138 с.

2. Сборник технологических инструкций по производству твёрдых сычужных сыров / В.Н. Алексеев [и др.]. – Углич: НПО «Углич», 1989. – 218 с.

3. Анализ расхода сырья при выработке сыров на Белыничском филиале ОАО «Бабушкина крынка»: отчёт по НИР (заключ.) / Могилевский гос. ун-т продовольствия; рук. темы Т.И.Шингарева. – Могилев, 2009. – 65 с.

4. Об утверждении норм расхода сырья при производстве твердых сычужных сыров, сыров для плавления, норм естественной убыли сыров в период созревания и по стадиям созревания, норм предельно допустимых потерь молочной сыворотки при отпуске хозяйствам-сдатчикам молока, предприятиям хлебопекарной промышленности и других отраслей: Приказ Министерства сельского хозяйства и продовольствия Респ. Беларусь, 23 сент. 1992 г., № 142.

5. Изучение особенностей технологии новых видов продуктов на ОАО «Бабушкина крынка»: отчет о НИР (заключ.) / Могилевский гос. ун-т продовольствия; рук. темы Т.И.Шингарева. – Могилев, 2010. – 210 с. – № ГР 20101485.

6. Изучение особенностей технологии сыра, вырабатываемого на ОАО «Верхнедвинский маслосырзавод»: отчет о НИР (заключ.) / Могилевский гос. ун-т продовольствия; рук. темы Т.И. Шингарева. – Могилев, 2010. – 62 с. – № ГР 20102605.


Review

For citations:


Shingarеva T.I., Glushakov M.A., Krasocski S.V., Chuprunova E.O. THE ANALYSIS OF MANUFACTURE OF CHEESES ON MODERN CHEESES LINES. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2010;(5):78-86. (In Russ.)

Views: 183


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)