Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

Technological aspects producing dry milk products enhance the solubility

Abstract

In recent years, a marked increase in the production of dry milk products. An important step in the technology further processing of dry milk products is the process of dissolving them in water, or in the process of interpretation - the recovery. Therefore, it is clear that in assessing the quality and value of dry milk products dominates their ability to dissolve. It should be noted that the properties determined by the solubility of dry milk products, and the factors causing them to attract special attention, as by improving the drying process and the creation of new dairy products lies in including, and the desire to improve their solubility.

About the Authors

O. V. Dymar
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


T. V. Trofimovа
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


E. V. Efimova
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


M. T. Serebryanska
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


S. I. Vyrina
Институт мясо-молочной промышленности
Belarus


References

1. Боегорд, С. Распылительная сушилка с псевдоожиженным слоем / С. Боегорд // Переработка молока, 2008. - № 7. - с. 45

2. Бурыкин, А.И. Регулируемая агломерация при производстве сухого быстрорастворимого молока / А.И. Бурыкин // Молочная промышленность, 2006. - № 8. - с. 66-68

3. Кулинич, А. Современное оборудование для сушки и агломерации / А. Кулинич // Переработка молока, 2011. - № 3. - с.62-63

4. Липатов, Н.Н. Восстановленное молоко / Н.Н. Липатов, Н.К. Тарасов. - Москва: Агропромиздат, 1985. - с. 256

5. Липатов, Н.Н. Сухое молоко / Н.Н. Липатов, В.Д. Харитонов. -Москва: Легкая и пищевая промышленность, 1981. - с. 264

6. Петров, А.Н. Производство молочных консервов: инновации в формировании свойств сырья / А.Н. Петров, И.А. Радаева, А.Г. Галстян, С.Н. Туровская // Молочная промышленность, 2010. - № 5. - с. 74-77

7. Тимошенко, Ю.А. Функциональность лецитинов в порошкообразных продуктах / Ю.А. Тимошенко, Е.Б. Федорова // Переработка молока, 2006. - № 11. - с. 12-14

8. Фастова, В.Н. Производство быстрорастворимого молока / Н.В. Фастова, Г.Д. Цыбова // Молочная промышленность, 1963. - № 3. -с. 22-25


Review

For citations:


Dymar O.V., Trofimovа T.V., Efimova E.V., Serebryanska M.T., Vyrina S.I. Technological aspects producing dry milk products enhance the solubility. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2012;(7):37-47. (In Russ.)

Views: 121


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)