Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

USE OF MEAT RAW MATERIALS OF BROILERS FOR PRODUCTION OF FOOD OF PRESCHOOL CHILDREN AND SCHOOL STUDENTS

Abstract

Possibility of use of meat and liver of broilers for production of food of preschool children and school students is studied, the characteristic of vitamin, mineral, amino-acid and fatty-acid structures of these meat raw materials is given. High biological value of meat products with use of meat and a liver of broilers is established.

About the Authors

S. A. Gordynets
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


T. A. Kozlovskaya
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


T. V. Kusonskaya
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


Zh. A. Yakhnovets
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


I. V. Kaltovich
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


References

1. Боровик, Т.Э. Значение диетотерапии в процессе реабилитации детей с различными видами хронической патологии / Т.Э. Боровик, К.Г. Ладодо, Т.Н. Степанова // Отраслевое питание. – 2006. – № 2. – С. 178.

2. Мартынчик, А.Н. Общая нутрициология: учебное пособие / А.Н. Мартынчик, И.В. Маев, О.О. Янушевич. – М.: МЕДпресс-информ, 2005. – 392 с.

3. Руководство по детскому питанию / под ред. В.А. Тутельяна, И.Я. Коня. – М.: Медицинское информационное агентство, 2004. – 662 с.

4. Санитарные нормы, правила и гигиенические нормативы «Гигиенические требования к качеству и безопасности продовольственного сырья и пищевых продуктов». Утверждены постановлением Министерства здравоохранения Республики Беларусь № 63 от 09.06.2009 г.

5. Стефанова, И.Л. Консервы из мяса птицы для питания здоровых и больных детей / И.Л. Стефанова, Н.В. Тимошенко // Пищевая промышленность. – 2005. – № 3. – С. 16–18.

6. Тимошенко, Н.В. Детские мясные продукты из птицеводческого сырья с использованием нутриентов целенаправленного действия / Н.В. Тимошенко, И.Л. Стефанова. – М., 2001. – 209 с.

7. Устинова, А.В. Продукты на мясной основе для рационального и профилактического питания детей / А.В. Устинова [и др.] // Мясная индустрия. – 2006, июль. – С. 31–34.


Review

For citations:


Gordynets S.A., Kozlovskaya T.A., Kusonskaya T.V., Yakhnovets Zh.A., Kaltovich I.V. USE OF MEAT RAW MATERIALS OF BROILERS FOR PRODUCTION OF FOOD OF PRESCHOOL CHILDREN AND SCHOOL STUDENTS. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2011;(6):74-82. (In Russ.)

Views: 130


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)