Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

SCIENTIFIC AND TECHNICAL BASES OF MANUFACTURE OF BUTTER FROM THE COW MILK

Abstract

Now, in connection with sharp increase of assortment of a butter with adjustable structure and properties, and also with the lowered maintenance of a fatty phase, interest to manufacture of the butter received in the way of transformation высокожирных of cream has considerably increased. It is established, that manufacture of a butter by way of transformation высокожирных cream has a number of lacks which reduce its economic efficiency. As a result of the spent researches lacks the new way of manufacture of a butter on resource-saving technology with use of a separate method of thermal processing of cream is offered, which allows to raise a butter production efficiency, to improve its quality, to lower the cost price.

About the Authors

К. V. Ob’edkov
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


N. V. Skridlevskaya
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


References

1. Вышемирский, Ф.А. Производство сливочного масла / Ф.А. Вышемирский– М.: Агропромиздат, 1987.

2. Вышемирский, Ф.А. Маслоделие в России масла / Ф.А. Вышемирский– Углич, 1998.

3. Вышемирский, Ф.А. Концепция развития отечественного маслоделия на период до 2010 года масла / Ф.А. Вышемирский, Б.Г. Миргородский. – М.: АгроНИИТЭИмясомолпром, 1990 – 30 С.

4. Вышемирский, Ф.А. Масло из коровьего молока и комбинированное / Ф.А. Вышемирский – СПб : ГИОРД, 2004.

5. Грищенко, А.Д. Сливочное масло / А.Д. Грищенко. – М.: Легкая и пищевая промышленность, 1983.

6. Производство сливочного масла: справочник / Под редакцией Ф.А. Вышемирского. – М. : ВО «Агропромиздат», 1988.

7. Твердохлеб, В.Г. Фазовые изменения молочного жира и их роль в процессе производства масла: автореф. докт. диссертации / В.Г. Твердохлеб; МИНХ им. Г.В. Плеханова. М., – 1962. – 31 С.


Review

For citations:


Ob’edkov К.V., Skridlevskaya N.V. SCIENTIFIC AND TECHNICAL BASES OF MANUFACTURE OF BUTTER FROM THE COW MILK. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2011;(6):131-137. (In Russ.)

Views: 111


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)