Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

TECHNOLOGICAL FEATURES OF MANUFACTURE OF WHEY OF THE DRY HYDROLYZED

Abstract

In article researches on selection of optimum parameters fermentable lactose hydrolysis in whey from cheese manufacture are presented, on which basis the technology of reception of the dry hydrolyzed whey is developed. Features new lowlactos a product and a way of its manufacture are considered.

About the Authors

L. Yemialyanava
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


O. Dymar
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


T. Shulyak
УО «Могилевский государственный университет продовольствия»
Belarus


References

1. Емельянова, Л.Н. Исследование процесса ферментативного гидролиза лактозы в молочном сырье: дис. магистра техн. наук: 1-49 80 04 / Л.Н. Емельянова. – Могилев, 2012. – 101 С.

2. Консервы молочные. Йодометрический метод определения сахаров: ГОСТ 29248-91. – Введ. 01.07.1993. – Минск: Гос. комитет по стандартизации Республики Беларусь: Госстандарт, 1993. – 12 с.

3. Международный стандарт ISO 5545:2008 Rennet caseins and caseinates – Determination of ash (Reference method) Казеин и казеинаты. Определение золы (контрольный метод).

4. Подлегаева, Т.В. Методы исследования свойств сырья и продуктов питания: учеб. пособие / А.Ю. Просеков, Т.В. Подлегаева. – М.: РИОР, 2004.

5. Синельников, Б.М. Лактоза и ее производные / А.Г. Храмцов [и др.] – М.: Издательство «Профессия», 2007. – 767 с.

6. Сыворотка молочная сухая. Общие технические условия СТБ 2219-2011. – Введ. 01.01.2011. – Минск: Гос. комитет по стандартизации Республики Белрусь: Госстандарт, 2011. – 11 с.


Review

For citations:


Yemialyanava L., Dymar O., Shulyak T. TECHNOLOGICAL FEATURES OF MANUFACTURE OF WHEY OF THE DRY HYDROLYZED. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2011;(6):147-155. (In Russ.)

Views: 127


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)