TECHNOLOGICAL FEATURES OF MANUFACTURE OF WHEY OF THE DRY HYDROLYZED
Abstract
In article researches on selection of optimum parameters fermentable lactose hydrolysis in whey from cheese manufacture are presented, on which basis the technology of reception of the dry hydrolyzed whey is developed. Features new lowlactos a product and a way of its manufacture are considered.
About the Authors
L. YemialyanavaBelarus
O. Dymar
Belarus
T. Shulyak
Belarus
References
1. Емельянова, Л.Н. Исследование процесса ферментативного гидролиза лактозы в молочном сырье: дис. магистра техн. наук: 1-49 80 04 / Л.Н. Емельянова. – Могилев, 2012. – 101 С.
2. Консервы молочные. Йодометрический метод определения сахаров: ГОСТ 29248-91. – Введ. 01.07.1993. – Минск: Гос. комитет по стандартизации Республики Беларусь: Госстандарт, 1993. – 12 с.
3. Международный стандарт ISO 5545:2008 Rennet caseins and caseinates – Determination of ash (Reference method) Казеин и казеинаты. Определение золы (контрольный метод).
4. Подлегаева, Т.В. Методы исследования свойств сырья и продуктов питания: учеб. пособие / А.Ю. Просеков, Т.В. Подлегаева. – М.: РИОР, 2004.
5. Синельников, Б.М. Лактоза и ее производные / А.Г. Храмцов [и др.] – М.: Издательство «Профессия», 2007. – 767 с.
6. Сыворотка молочная сухая. Общие технические условия СТБ 2219-2011. – Введ. 01.01.2011. – Минск: Гос. комитет по стандартизации Республики Белрусь: Госстандарт, 2011. – 11 с.
Review
For citations:
Yemialyanava L., Dymar O., Shulyak T. TECHNOLOGICAL FEATURES OF MANUFACTURE OF WHEY OF THE DRY HYDROLYZED. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2011;(6):147-155. (In Russ.)