Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

TECHNOLOGICAL ASPECTS OF WORKING OUT HIGHPROTEIN MEAT PRODUCTS OF THE SPECIAL PURPOSE CONTAINING DAIRY RAW MATERIALS

Abstract

In article possibility of use of a concentrate whey fibers in structure highprotein meat products of a special purpose is investigated, and also influence of introduction of the given functional component on amino-acid structure of the developed meat products, the maintenance in them of fiber and fat and a parity of squirrels is reflected: fat. On the basis of the spent researches the expediency of use of a concentrate whey fibers in structure high-protein meat products of a special purpose is established.

About the Authors

О. V. Dymar
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


S. A. Gordynets
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


I. V. Kaltovich
РУП «Институт мясо-молочной промышленности»
Belarus


References

1. Аминокислоты и их роль в процессе формирования мускулатуры // [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.bioman.ru/list/list1.php. – Дата доступа: 03.02.2012.

2. Горбатова, К.К. Химия и физика белков молока / К.К. Горбатова. – М.: Колос, 1993. – 192 с.

3. Гордынец, С.А. Амино- и жирнокислотная сбалансированность мясного сырья от телят разных генотипов / С.А. Гордынец // Пищевая промышленность: наука и технологии. – 2010. № 3 (9). – С. 60–68.

4. Гордынец, С.А. Функциональные мясные продукты: теория и практика [Текст]: монография / С.А. Гордынец. – Минск: РУП «Институт мясо-молочной промышленности», 2009. – 142 с.

5. Карелин, А.О. Правильное питание при занятиях спортом и физкультурой / А.О. Карелин. – СПб.: Диля, 2003. – 248 с.

6. Концентраты белков молока: выделение и применение: монография / В.И. Трухачев [и др.]. – Ставрополь: АГРУС, 2009. – 152 с.

7. Потребность в белках при занятиях физической культурой и спортом // [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.avangardpower.narod.ru/Articlebelok.htm. – Дата доступа: 03.02.2012.

8. Свойства аминокислот, значение аминокислот в спортивном питании // [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.bioman.ru/list/list1.php. – Дата доступа: 03.02.2012.

9. Спортивные аминокислоты для роста мышц // [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.atletmarket.com.ua/o-sportivnompitanii/3-aminokisloti/7-sportivnie-aminokisloti.html. – Дата доступа: 03.02.2012.

10. Токаев, Э.С. Медико-биологические аспекты создания и применения специализированных белковых продуктов для питания спортсменов / Э.С. Токаев, Р.Ю. Мироедов // Вопросы питания. – 2007. – № 6. – С. 69–73.


Review

For citations:


Dymar О.V., Gordynets S.A., Kaltovich I.V. TECHNOLOGICAL ASPECTS OF WORKING OUT HIGHPROTEIN MEAT PRODUCTS OF THE SPECIAL PURPOSE CONTAINING DAIRY RAW MATERIALS. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2011;(6):178-185. (In Russ.)

Views: 114


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)