THE TECHNOLOGY OF LACTULOSE ALLOWING TO REDUCE IMPORT IN BELORUS
Abstract
In article the purposes and concentrate scopes of lactulose are specified, reflected technology and actions which have allowed to raise quality of a concentrate of lactulose in production conditions. The technological scheme of reception of a concentrate of lactulose from dairy whey is shown.
About the Authors
K. V. ObiedkovBelarus
S. I. Chayevsk
Belarus
I. B. Frolov
Belarus
D. M. Dudo
Belarus
K. V. Gomza
Belarus
References
1. Объедков, К.В. Совершенствование технологии получения концентрата лактулозы с повышенным содержанием основного компонента / К.В. Объедков, И.Б. Фролов, С.И. Чаевский // Сборник материалов международной научно-практической конференции «Комплексное использование биоресурсов: малоотходные технологии». – Краснодар. 2010. – С. 153–156.
2. Рябцева, С.А. Технология лактулозы / С.А. Рябцева – М.: ДеЛи принт, 2003. – 230 с.
3. Синельников, Б.М. Лактоза и ее производные / Б.М. Синельников [и др]. – СПб.: Профессия, 2007. – 768 с.
4. Храмцов, А.Г. Закономерности процесса изомеризации лактозы в лактулозу в подсырной сыворотке/ А.Г. Храмцов, С.А. Рябцева, Л.Н. Журба // Вестник СевКавГТУ, серия «Продовольствие». – 2003.– № 1 (6).– С. 25–30.
5. Mizota, T. Lactulose as a sugar with physiological significance / T. Mizota, Y. Tamura, M. Tomita // Bull. of the IDF.– 1987. – № 212.– P. 69– 76.
6. Modler, H. Oligosaccharides and probiotic bacteria / H. Modler, I. Birlouez, S. Holland et al. // Bull. of the IDF. – 1996.– № 313. – 58 p.
7. Tamura, Y. Lactulose and its application to the food and pharmaceutical industries / Y. Tamura, T. Mizota, S. Schimamura // Bull. of the IDF. – 1994. – E-doc 289.– P.43–53.
Review
For citations:
Obiedkov K.V., Chayevsk S.I., Frolov I.B., Dudo D.M., Gomza K.V. THE TECHNOLOGY OF LACTULOSE ALLOWING TO REDUCE IMPORT IN BELORUS. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2011;(6):186-191. (In Russ.)