Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

THE TECHNOLOGY OF LACTULOSE ALLOWING TO REDUCE IMPORT IN BELORUS

Abstract

In article the purposes and concentrate scopes of lactulose are specified, reflected technology and actions which have allowed to raise quality of a concentrate of lactulose in production conditions. The technological scheme of reception of a concentrate of lactulose from dairy whey is shown.

About the Authors

K. V. Obiedkov
РУП "Институт мясо-молочной промышленности"
Belarus


S. I. Chayevsk
РУП "Институт мясо-молочной промышленности"
Belarus


I. B. Frolov
РУП "Институт мясо-молочной промышленности"
Belarus


D. M. Dudo
ОАО «Городской молочный завод № 2»
Belarus


K. V. Gomza
ОАО «Городской молочный завод № 2»
Belarus


References

1. Объедков, К.В. Совершенствование технологии получения концентрата лактулозы с повышенным содержанием основного компонента / К.В. Объедков, И.Б. Фролов, С.И. Чаевский // Сборник материалов международной научно-практической конференции «Комплексное использование биоресурсов: малоотходные технологии». – Краснодар. 2010. – С. 153–156.

2. Рябцева, С.А. Технология лактулозы / С.А. Рябцева – М.: ДеЛи принт, 2003. – 230 с.

3. Синельников, Б.М. Лактоза и ее производные / Б.М. Синельников [и др]. – СПб.: Профессия, 2007. – 768 с.

4. Храмцов, А.Г. Закономерности процесса изомеризации лактозы в лактулозу в подсырной сыворотке/ А.Г. Храмцов, С.А. Рябцева, Л.Н. Журба // Вестник СевКавГТУ, серия «Продовольствие». – 2003.– № 1 (6).– С. 25–30.

5. Mizota, T. Lactulose as a sugar with physiological significance / T. Mizota, Y. Tamura, M. Tomita // Bull. of the IDF.– 1987. – № 212.– P. 69– 76.

6. Modler, H. Oligosaccharides and probiotic bacteria / H. Modler, I. Birlouez, S. Holland et al. // Bull. of the IDF. – 1996.– № 313. – 58 p.

7. Tamura, Y. Lactulose and its application to the food and pharmaceutical industries / Y. Tamura, T. Mizota, S. Schimamura // Bull. of the IDF. – 1994. – E-doc 289.– P.43–53.


Review

For citations:


Obiedkov K.V., Chayevsk S.I., Frolov I.B., Dudo D.M., Gomza K.V. THE TECHNOLOGY OF LACTULOSE ALLOWING TO REDUCE IMPORT IN BELORUS. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2011;(6):186-191. (In Russ.)

Views: 116


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)