Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

NEW DIRECTION IN DESIGNING OF KNIFES IN CARS FOR CUTTING MEAT RAW MATERIALS

Abstract

In  work  influence  of  geometrical  parametres  cutting  a  knife  on  process cutting  is analysed. The basic ways of perfection of designs of working bodies of cars for thin crushing of meat raw materials that will allow to raise quality of a crushed product are defined and to reduce expenses of energy for process cutting.  Results  theoretical  and  experimental  researches  of  the  is  intense–deformed  condition  cutting  knifes  are  resulted  at  thin  crushing  of  meat  raw materials in cutting machines.

About the Authors

A. Zheludkov
Могилевский государственный университет продовольствия
Belarus


S. Akulenko
Могилевский государственный университет продовольствия
Belarus


А. Brench
Белорусский государственный аграрный технический университет
Belarus


References

1. Бояршинов, С.В. Основы строительной механики машин / С.В. Бояршинов –М., 1973. – С. 455.

2. Груданов, В.Я. «Золотая» пропорция в инженерных задачах / В.Я. Груданов. – Могилев, 2006. – С. 288.

3. Груданов, В.Я. Новые куттерные ножи для измельчения мясного сырья. / В.Я. Груданов, И.Д. Иванова, А.А. Бренч // Мясная промышленность. –2003. –№ 4. – С. 33–35.

4. Даурский, А.Н. Резание пищевых материалов. / А.Н. Даурский, Ю.А. Мачихин – М., 1980. – С. 240.

5. Пелеев, А.И. Технологическое оборудование предприятий мясной промышленности / А.И. Пелеев – М., 1971. – С.519

6. Предтеченский, Н.А. Механическое оборудование предприятий общественного питания: учеб. для технолог. фак. торг. вузов / Н.А. Предтеченский; под. ред. В.Н. Шувалова, изд. 3-е перераб. и. доп. –М.: Экономика, 1975. –224 с.


Review

For citations:


Zheludkov A., Akulenko S., Brench А. NEW DIRECTION IN DESIGNING OF KNIFES IN CARS FOR CUTTING MEAT RAW MATERIALS. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2009;(4):227-236. (In Russ.)

Views: 119


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)