Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

FROZEN CONCENTRATED POLYSPECIES STARTER CULTURES OF THERMOPHILIC MICROORGANISMS FOR SULGUNI-TYPE CHEESES: DETERMINATION OF TECHNOLOGICAL PARAMETERS FOR APPLICATION

Abstract

The article presents the data on the change in the active acidity of dairy raw materials using the frozen concentrated polyspecies starter culture of thermophilic microorganisms for semi-hard cheeses with cheddaring and melting of cheese mass TLbBn/v, taking into account the tolerance for the amount of fermented raw materials ± 20%, as wellas the data on the change in the active acidity of fermented milk raw materials in industrial conditions.

About the Authors

O. . Golovach
Institute for Meat and Dairy Industry
Belarus


M. . Babitskaya
Institute for Meat and Dairy Industry
Belarus


N. . Zhabanos
Institute for Meat and Dairy Industry
Belarus


N. . Furik
Institute for Meat and Dairy Industry
Belarus


References

1. Фурик, Н.Н. Замороженные концентрированные закваски для сыров российской группы: принципы создания и определение параметров использования при изготовлении сыров / Н.Н. Фурик, Н.К. Жабанос, О.С. Головач // Актуальные вопросы переработки мясного и молочного сырья: сб. науч. тр. / РУП «Институт мясо-молочной промышленности»; редкол.: А.В. Мелещеня (гл.ред.) [и.др].- Минск, 2017. - Вып. 11. - С. 29-37.

2. Березин, М.А. Технология производства молочных продуктов / М.А. Березин, В.И. Борисов, В.С. Борисов - Саранск: ООО «Мордовия-Экспо», 2012. - 168 с.

3. Мидуница, Ю.С. Изучение скорости образования сгустка йогурта с использованием обработанной закваски / Ю.С. Мидуница // Фундаментальные исследования. - 2014. - №5. - С.707-710.


Review

For citations:


Golovach O., Babitskaya M., Zhabanos N., Furik N. FROZEN CONCENTRATED POLYSPECIES STARTER CULTURES OF THERMOPHILIC MICROORGANISMS FOR SULGUNI-TYPE CHEESES: DETERMINATION OF TECHNOLOGICAL PARAMETERS FOR APPLICATION. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2018;(13):24-31. (In Russ.)

Views: 110


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)