Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

RESEARCH OF TECHNOLOGICAL FEATURES OF PRODUCTION OF COTTAGE CHEESE FROM THE RESTORED DAIRY RAW MATERIALS

Abstract

The article presents the results of studies of the influence of the quality of milk powder, processing modes of reduced raw milk on the physico-chemical, microbiological and organoleptic characteristics of cottage cheese. It is established that for the manufacture of cottage cheese from whole milk powder, it is preferable to use dry milk with a low-temperature heat treatment class as a raw material. Determined by the rational technological parameters of production of cottage cheese from reconstituted milk.

About the Authors

I. . Miklukh
Institute for Meat and Dairy Industry
Belarus


O. . Soroko
Institute for Meat and Dairy Industry
Belarus


E. . Efimova
Institute for Meat and Dairy Industry
Belarus


L. . Sokolovskaya
Institute for Meat and Dairy Industry
Belarus


E. . Dmitruk
Institute for Meat and Dairy Industry
Belarus


E. . Bespalova
Institute for Meat and Dairy Industry
Belarus


References

1. Крусь, Г.Н. Методы исследования молока и молочных продуктов / Г.Н. Крусь, А.М. Шалыгина, З.В. Волокитина - под общ.редакцией А.М. Шалыгиной. - М.: Колос С, 2002. - 368 с.

2. Харитонов, В.Д. О точности и объективности оценки качества сухого цельного молока / В.Д. Харитонов, Л.В. Петрова, С.В. Петрова // Молочная промышленность. - 2010. - № 8. - С. 28-29.

3. Попова, Н.В. Инновации в технологии восстановления сухого молока как фактор управления качеством восстановленных продуктов переработки молока / Н.В. Попова // Вестник Южно-Уральского государственного университета. Сер. Экономика и менеджмент. - 2013. - №4. - С. 181-186.

4. Евдокимов, И.А. Концепция получения молочной основы с повышенным содержанием сухих веществ для ферментированных продуктов / И.А. Евдокимов, О.И. Егоров, А.Д. Лодыгин // Молочная промышленность. - 2017. - №12. - С. 26-27.

5. Липатов, Н.Н. Восстановленное молоко (теория и практика производства восстановленных молочных продуктов) / Н.Н. Липатов, К.И. Тарасов; под ред. Н.Н. Липатова. - Москва: Агропромиздат, 1985. - 256 с.

6. Что влияет на растворимость сухого молока? [Электронный ресурс]. - Режим доступа: http://kr-tec.ru/rastvorimost-suhogo-moloka/. - Дата доступа: 25.10.2017.

7. Титов, Р.А. Линия восстановления сухого молока на базе установки непрерывного смешивания компании «Оскон» / Р.А. Титов // Молочная промышленность. - 2012. - № 3. - С. 246.

8. Технология молока и молочных продуктов / Г.В. Твердохлеб [и др.]. - М.: Агропромиздат, 1991. - 463 с.


Review

For citations:


Miklukh I., Soroko O., Efimova E., Sokolovskaya L., Dmitruk E., Bespalova E. RESEARCH OF TECHNOLOGICAL FEATURES OF PRODUCTION OF COTTAGE CHEESE FROM THE RESTORED DAIRY RAW MATERIALS. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2018;(13):56-67. (In Russ.)

Views: 212


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)