Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

Seasonal changes in qualitative indicators of raw milk of red breed cows

https://doi.org/10.47612/2220-8755-2021-16-115-122

Abstract

The article presents the results of studies of seasonal changes in the quality indicators of raw milk of cows of red breeds of GP «Zhodinoagroplemelitaand RPUP «Ustye» NAS of Belarus». It was found that the raw milk of red cows has a higher content of protein, fat, solids, as well as casein, compared with the raw milk of Belgolshtin cows.

About the Authors

E. Dmitruk
Institute for Meat and Dairy Industry
Belarus

Minsk



E. Efimova
Institute for Meat and Dairy Industry
Belarus

Minsk



S. Virina
Institute for Meat and Dairy Industry
Belarus

Minsk



References

1. Скоркина, И.А. Хозяйственно- биологические особенности и технологические свойства молока и молочных продуктов красно-пестрой породы: монография / И.А. Скоркина, С.А. Ламонов, С.В. Ротов. – Мичуринск-наукоград РФ: издательство Мичуринского ГАУ, 2020. – 91 с.

2. Павлова, Т.В. Молочная продуктивность импортного скота красных и красно-пестрых пород завезенных в Республику Беларусь / Т.В. Павлова, К.А. Моисеев, И.Н. Коронец, Н.В. Климец, Н.В. Казаровец, А.В. Мартынов, И.А. Альховик// Актуальные проблемы интенсивного развития животноводства: сборник научных трудов: в двух частях/ гл. ред. Шалак М.В. – Горки: БГСХА, 2017. Вып. 20, ч. 1 – С. 162-169.

3. Остроумова, Т.А. Влияние пород скота на состав молока и производство сыра / Т.А. Остроумова, И. В. Иванов // Техника и технология пищевых производств. – 2009. – №3. – С. 16-18.

4. Меркулова, Н. Г. Производственный контроль в молочной промышленности :практ. рук. / Н. Г. Меркулова, М. Ю. Меркулов, И. Ю. Меркулов. – СПб.: Профессия. 2010. – 653 с.

5. Тепел, А. Химия и физика молока / А. Тепел. – Спб:Профессия, 2012. – 571 с.


Review

For citations:


Dmitruk E., Efimova E., Virina S. Seasonal changes in qualitative indicators of raw milk of red breed cows. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2021;(16):115-122. (In Russ.) https://doi.org/10.47612/2220-8755-2021-16-115-122

Views: 128


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)