Promising directions of processing of various groups of dairy products with lost consumer characteristics for feed purposes
https://doi.org/10.47612/2220-8755-2021-16-123-133
Abstract
The article examines the directions of processing various groups of dairy products with lost consumer characteristics in order to reduce the environmental burden and increase the volume of feed production.
About the Authors
E. BespalovaBelarus
Minsk
O. Soroko
Belarus
Minsk
G. Pinchuk
Belarus
Minsk
E. Bareko
Belarus
Minsk
N. Galaktionova
Belarus
Minsk
References
1. РНПЦ «БелНИЦ «Экология» [Электронный ресурс]. – Режим доступа: https://www.ecoinfo.by – Дата доступа: 09.06.2021.
2. Нормы и рационы кормления сельскохозяйственных животных. Справочное пособие. 3-е издание переработанное и дополненное. / Под ред. А. П. Калашникова, В. И. Фисинина, В. В. Щеглова, Н. И. Клейменова. - Москва. 2003. - 456 с.
3. Научно-обоснованные нормы кормления сельскохозяйственных животных: краткий курс лекций для аспирантов направления подготовки 36.06.01 Ветеринария и зоотехния / А.П. Коробов, С.П. Москаленко // ФГБОУ ВПО «Саратовский ГАУ». – Саратов, 2014. – 50 с.
4. Бахчевников, О. Н. Экструдирование растительного сырья для продуктов питания / О. Н. Бахчевников, С. В. Брагинец // Техник и технология пищевых производств. - № 4. – 2020. – С. 690-706.
5. Лапотко, А. М. Производство комбикормов - новые ориентиры / А. М. Лапотко, А. Л. Зиновенко// Белорусское сельское хозяйство. – № 11 (79) – 12 (80). – 2008. - С. 1-7.
6. Курбанова М. Г.. Ферментативный гидролиз белков молока с с использованием различных протеаз. М. Г. Курбанова. – Вестник КрасГау. – 2010г. №1 – С. 157-160.
7. Курбанова М. Г. Исследование закономерностей получения кислотных гидролизатов казеина /М. Г. Курбанова, С. М. Масленникова, О. Н. Бондарчук. – Переработка продукции сельского хозяйства. – 2013 г. - №12 – С.101-105.
Review
For citations:
Bespalova E., Soroko O., Pinchuk G., Bareko E., Galaktionova N. Promising directions of processing of various groups of dairy products with lost consumer characteristics for feed purposes. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2021;(16):123-133. (In Russ.) https://doi.org/10.47612/2220-8755-2021-16-123-133