Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF MILK AND PRODUCTIVITY OF COWS IN THE CONDITIONS OF SUMMER KEEPING

Abstract

Research has shown that the developed technical elements of the suggested technology for the gradual preparation of cows for summer keeping contribute to a decrease in milk production losses, a slowdown in the dip of the lactation curve, to its rapid renewal, maintenance and increase of average daily milk yield of cows, to preservation and improvement of milk quality indicators (fat, protein), to compliance with the technological properties and the established requirements regarding the quality of raw materials in the production of dairy products.

About the Author

T. . Polishchuk
Vinnitsa State Agrarian University
Ukraine


References

1. Семко, Т.В. О сезонных изменениях молока, которое производится в коллективных хозяйствах / Т.В. Семко, З.В. Бондарчук // Молочное дело. - 2007. - №4. - С. 22-23.

2. Стадницькая, А. Химический состав молока украинской черно-пестрой молочной породы / А. Стадницькая, И. Сирацький // Животноводство Украины. - 2011. - №7. - С. 13-15.

3. Piccinini, R. Evaluation of milk components during whole lactation in healthy quarters / R. Piccinini, E. Binda, M. Belotti, V. Dapra, A Zecconi // Journal of Dairy Research. - 2007. - Vol. 2. - Р. 232.

4. Оленич, Л.А. Сравнительная оценка бактериального обсеменения молока в зависимости от сезонов года / Л.А. Оленич // Вестник Полтавской государственной аграрной академии. - Полтава, 2009. - №3. - С. 152-154.

5. Родионов, Г.В. Состав и свойства молока / Г.В. Родионов // Эффективное животноводство. - 2006. - №2 (10). - С. 7-10.

6. Шарафутдинов, С. Молочная продуктивность первотёлок разной селекции в зависимости от возраста первого отёла / С. Шарафутдинов, Р.Р. Шайдуллина, С.В. Тюлькин, И.И. Хатыпов // Вестник Казанского государственного аграрного университета. - 2008. - Т. 10. - №4. - С. 119-122.

7. Дудоров, С.В. Динамика молочной продуктивности в зависимости от возраста при разных способах содержания и кратности доения / С.В. Дудоров, Л.Н. Бакаева, Н. Соболева, Х.З. Валитов, С. Карамаев // Известия Самарской государственной сельскохозяйственной академии. - 2008. - №1. - С. 42-46.

8. Базишина, И. Молочная продуктивность коров и время первого отела / И. Базишина // Животноводство Украины. - 2009. - №3. - С. 6-8.

9. Тарчинская, В. Зависимость производительности первотелек от сезонных факторов / В. Тарчинская // Животноводство Украины. - 1998. - №4. - С. 10-11.

10. Пабат, В. Современные требования к качеству молока в странах-членах ВТО / В. Пабат, И. Гончаренко // Животноводство Украины. - 2005. - №3. - С. 12-15.

11. Великанова, В.С. Динамика и связь хозяйственно-полезных признаков у коров голштинской породы разных линий / В.С. Великанова, В.А. Зандарян // Сборник научных трудов Харьковской государственной зооветеринарной академии. - Харьков, 2010. - В. 21. - Ч. 1. - С. 62-64.


Review

For citations:


Polishchuk T. TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF MILK AND PRODUCTIVITY OF COWS IN THE CONDITIONS OF SUMMER KEEPING. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2018;(13):116-128. (In Russ.)

Views: 136


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)