Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

ASSESSMENT OF THE LEVEL OF QUALITY EXTRUDED DRY FEED BASED ON SECONDARY MEAT RAW MATERIAL, INTENDED FOR THE COMPLETE FEEDING OF DOGS

Abstract

The article presents the results of the evaluation of the quality level of extruded dry food on the basis of by-products of the meat industry, developed by the staff of RUE "Institute of meat and dairy industry" in comparison with foreign and imported analogues. It is established that the developed food in relation to the «ideal» sample has good quality, and in comparison with domestic and imported analogues a very high level of competitiveness

About the Authors

L. . Charniauskaya
Institute for the Meat and Dairy Industry
Belarus


S. . Gordynets
Institute for the Meat and Dairy Industry
Belarus


Z. . Yakhnavets
Institute for the Meat and Dairy Industry
Belarus


References

1. Экспертные методы оценки качества объектов. Оценка весомости свойств продукции [Электронный ресурс] // Support17.com / Белорус. нац. техн. ун-т. - Режим доступа: http://www.support17.com/component/content/ 78.html?task=view. - Дата доступа: 24.10.2011.

2. Товароведение и экспертиза продовольственных товаров : пособие для вузов / Д. П. Лисовская [и др.]. - Гомель : Развитие, 2004. - 112 с.

3. Сенькина, Т. А. Разработка сухих гранулированных кормов для домашних животных с использованием вторичного сырья птицеперерабатывающей промышленности : дис. … канд. техн. наук : 05.18.04 / Т. А. Сенькина. - Орел, 2009. - 193 л.

4. Грициенко, Е. Г. Разработка технологии питательной смеси с пребиотическими свойствами из сырья растительного и животного происхождения : дис. … канд. техн. наук : 05.18.07 / Е. Г. Грициенко. - Астрахань, 2005. - 178 л.


Review

For citations:


Charniauskaya L., Gordynets S., Yakhnavets Z. ASSESSMENT OF THE LEVEL OF QUALITY EXTRUDED DRY FEED BASED ON SECONDARY MEAT RAW MATERIAL, INTENDED FOR THE COMPLETE FEEDING OF DOGS. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2018;(13):166-173. (In Russ.)

Views: 154


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)