STUDY OF PHYSICAL AND CHEMICAL PROCESSES (RN, WATER-HOLDING CAPACITY, CONSISTENCY) IN RAW MEAT UNDER THE INFLUENCE OF FERMENTED JUICES
Abstract
The paper presents the research results of the activity of enzymes secreted by microorganisms of fermented juices (apple, cranberry, black currant, red currant and other) on the acceleration of meat ripening during marinating natural semi-finished meat for grill.
About the Authors
S. GordinetsBelarus
Minsk
J. Jakchnovetz
Belarus
Minsk
N. Prokopiev
Belarus
Minsk
References
1. Большаков, А.С. Технология мяса и мясопродуктов – М.: Пищевая промышленность, 1976. – С. 161. Bol'shakov, A.S. Tehnologija mjasa i mjasoproduktov [Technology of meat and meat products] – M.: Pishhevaja promyshlennost', 1976. – S. 161.
2. Заяс, Ю.Ф. Качество мяса и мясопродуктов – М.: Легкая и пищевая промышленность, 1981. Zajas, Ju.F. Kachestvo mjasa i mjasoproduktov [Quality of meat and meat products] – M.: Legkaja i pishhevaja promyshlennost', 1981.
3. Изучение свойств экстрактов из лекарственного и пряно-ароматического сырья / Е.С.Колядич [и др.] // Пищевая промышленность: наука и технологии. – 2008. - №1. – С.83 – 87. Izuchenie svojstv jekstraktov iz lekarstvennogo i prjano-aromaticheskogo syr'ja [Studying of properties of extracts from medicinal and aromatic raw materials] / E.S.Koljadich [i dr.] // Pishhevaja promyshlennost': nauka i tehnologii. – 2008. - №1. – S.83 – 87.
4. Концентрированные основы безалкогольных напитков различной функциональной направленности. Новые разработки / В.М.Позняковский [и др.] // Пиво и напитки. – 2007. – 2007. - №1. – С.32. Koncentrirovannye osnovy bezalkogol'nyh napitkov razlichnoj funkcional'noj napravlennosti. Novye razrabotki [The concentrated bases of soft drinks of various functional orientation. New developments] / V.M.Poznjakovskij [i dr.] // Pivo i napitki. – 2007. – 2007. - №1. – S.32.
5. Антипова, Л.В. Методы исследования мяса и мясных продуктов / Л.В. Антипова, И.А. Глотова, И.А. Рогов – М.: Колос, 2001. Antipova, L.V. Metody issledovanija mjasa i mjasnyh produktov [Methods of research of meat and meat products] / L.V. Antipova, I.A. Glotova, I.A. Rogov – M.: Kolos, 2001.
Review
For citations:
Gordinets S., Jakchnovetz J., Prokopiev N. STUDY OF PHYSICAL AND CHEMICAL PROCESSES (RN, WATER-HOLDING CAPACITY, CONSISTENCY) IN RAW MEAT UNDER THE INFLUENCE OF FERMENTED JUICES. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2015;1(10):226-231. (In Russ.)