Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

INNOVATION IN THE TECHNOLOGY OF QUARK DEFROSTING

Abstract

The article deals with the significance of quark defrosting. The investigation results of energy costs with microwaves defrosting, economic efficiency and the perspective of its implementation are analyzed. Defrosting – the final, most important stage refrigeration technology backup curd, which aims – to obtain the product, after low-temperature storage, with quality indicators, perhaps the most close to the original. It is known that the main difficulties that arise at a stage defrost curd. Often reduces the quality of the thawed product defects appear consistency deteriorating safety performance (development of extraneous microflora), there is an undesirable loss of serum and selection of raw materials (product weight ). In this regard the decision of problems of low-temperature backup curd is relevant, and innovations in refrigeration technology related, primarily, to the improvement of ways to defrost.

About the Authors

S. A. Bolshakov
Российский экономический университет им. Г.В. Плеханова; Всероссийский научно-исследовательский институт молочной промышленности Российской академии сельскохозяйственных наук
Russian Federation


G. V. Fridenberg
Российский экономический университет им. Г.В. Плеханова; Всероссийский научно-исследовательский институт молочной промышленности Российской академии сельскохозяйственных наук
Russian Federation


T. A. Lukashova
Российский экономический университет им. Г.В. Плеханова; Всероссийский научно-исследовательский институт молочной промышленности Российской академии сельскохозяйственных наук
Russian Federation


References

1. ТУ 9222-180-00419785-04 «Творог. Технические условия».

2. «Технологическая инструкция по холодильной технологии резервирования творога в блоках и в жесткой потребительской таре». – 2008.

3. Фриденберг, Г.В. Совершенствование процесса размораживания творога / Г.В. Фриденберг, Т.А. Лукашова, С.А. Большаков // Молочная промышленность. – 2012. – № 7.

4. Фриденберг, Г.В., Лукашова Т.А. Интенсификация процесса СВЧ-размораживания упакованного творога / Г.В. Фриденберг, Т.А. Лукашова // Переработка молока. – 2013. – № 3.

5. Петров, С.В. Микроволновая дефростация – альтернативы нет // Мясные технологии – 2009. – № 10. – С. 40-41.


Review

For citations:


Bolshakov S.A., Fridenberg G.V., Lukashova T.A. INNOVATION IN THE TECHNOLOGY OF QUARK DEFROSTING. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2013;(8):57-64. (In Russ.)

Views: 118


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)