RESEARCHES AND THE MATHEMATICAL DESCRIPTION OF PROCESS OF PRESSING OF CHEESE WEIGHT
Abstract
In article the analysis of theoretical researches of pressing process of cheese weight is carried out. The physical and chemical processes proceeding in cheese weight at its pressing, and also influence of duration of pressing, sizes of pressing loading and other major factors on process of pressing of cheese are considered..
About the Authors
A. V. ShakhBelarus
J. V. Lobanov
Belarus
T V. Hovzun
Belarus
References
1. Цытович, Н.А. Механика грунтов. Издание 4-е перераб. доп. / Н.А. Цытович. – М.: Стройиздат, 1963. – 638 с.
2. Шах, А.В. Анализ теоретических исследований процесса прессования сырной массы / А.В. Шах // Инновационные технологии в пищевой промышленности: сб. материалов IX Междунар. науч.-практ. конф., Минск, 7–8 окт. 2010 г. / РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук по продовольствию». – Минск, 2010. – С. 46–56.
3. Шах, А.В. Теоретические исследования влияния давления на процесс прессования сырной массы / А.В. Шах // Научные стремления – 2010: материалы респ. науч.-практ. молодеж. конф. с междунар. участием, Минск, 1–3 нояб. 2010 г. – Минск, 2010. – С. 506–510.
4. Kук, Г.А. Процессы и аппараты молочной промышленности. Издание второе / Г.А. Kук. – М.: Пищевая промышленность, 1973. – 768 с. 107
5. Влодовец, И.Н. Исследование процесса синерезиса белковых сгустков при производстве молочных продуктов: отчет о НИР / И.Н. Влодовец, Б.А. Xовкина, Д.Я. Шеломкова, В.В. Якушев // ВНИМИ. – Углич, 1958.
Review
For citations:
Shakh A.V., Lobanov J.V., Hovzun T.V. RESEARCHES AND THE MATHEMATICAL DESCRIPTION OF PROCESS OF PRESSING OF CHEESE WEIGHT. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2010;(5):96-107. (In Russ.)