FERMENTATION DRINKS BASED ON MILK WHEY
Abstract
In this article the possibilities of application of whey in the production of fermentation drinks with the use of germinated cereals (malts), named «Prozer» are considered. The comparative analysis of different types of malts is presented. The change of ethyl alcohol content in brewed beers depending on a dose and type of malts in whey-based mash is experimentally determined.
About the Authors
E. V. GrekUkraine
E. A. Krasulya
Ukraine
References
1. Грек, О.В., Напитки на основе молочной сыворотки с пророщеными злаками / О.В. Грек, О.О. Красуля // Обладнання та технологии харчових виробництв: темат. зб наук. пр. / Донец. нац. ун-т економики и торговли им. М. Туган-Барановського, 2011. – Вип. 27. – С. 366–370.
2. Ковальская, Л.П. Технология пищевых производств / Л.П. Ковальская [и др.]; под ред. Л.П. Ковальской. – М.: Колос, 1997. – 752 с.
3. Пророщеные зерна злаковых культур. Перспективи их использования в пищевой промышленности / С.И. Потапенко [и др.] // Харчова і переробна промисловість. – 2006. – № 7. – С. 19–20.
4. Храмцов, А.Г. Феномен молочной сыворотки / А.Г. Храмцов. – СПб.: Профессия, 2011. – 802 с.
Review
For citations:
Grek E.V., Krasulya E.A. FERMENTATION DRINKS BASED ON MILK WHEY. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2011;(6):98-103. (In Russ.)