Preview

Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials

Advanced search

RESEARCH OF PROCESS OF CRYSTALLIZATION α-LACTOSES IN CONCENTRATE OF LAKTO-LACTULOSES

Abstract

In article features of use lactulose as bifidus factor are resulted. Within the limits of carrying out of actions for improvement of quality of concentrate lacto-lactulose, optimum temperature parameters of crystallization α-lactoses in the given concentrate under production conditions have been defined.

About the Authors

K. V. Obiedkov
Institute for the Meat and Dairy Industry
Belarus


S. I. Chayevskiy
Institute for the Meat and Dairy Industry
Belarus


References

1. Синельников, Б.М. Лактоза и её производные / Б.М. Синельников [и др.]. – СПб.: Профессия, 2007. – 768 с.

2. Рябцева, С.А. Технология лактулозы / С.А. Рябцева – М.: ДеЛи принт, 2003. – 230 с.

3. Oligosaccharides and probiotic bacteria / H. Modler [et al.] // Bull.of the IDF. – 1996. – N313. – 58 p.

4. Tamura, Y. Lactulose and its application to the food and pharmaceutical industries / Y. Tamura, T. Mizota, S. Schimamura // Bull. of the IDF. – 1994. – E-doc 289. – P.43–53.

5. T. Mizota, T. Lactulose as a sugar with physiological significance / Mizota, Y. Tamura, M. Tomita // Bull. of the IDF. – 1987, N212. – P. 69–76.

6. Храмцов, А.Г. Закономерности процесса изомеризации лактозы в лактулозу в подсырной сыворотке / А.Г. Храмцов, С.А. Рябцева, Л.Н. Журба // Вест. СевКавГТУ, серия «Продовольствие». – 2003. – №1(6). – С. 25–30.

7. Mitzner, R. Beitrage zyr Katalyse der Mutarotation von Zuckem durch Ni. / R. Mitzner, E. Behrenwald // Z.Phys. Chem. (Leipzig). – 1971. – Bd. 247. – N1–2. – S. 78.

8. Roetman, K. Temperature dependance of the equilibrium ratio of lactose in aqueous solution / K. Roetman, T.J. Вume. – Ned. MelkZuiveltijdschr., 1974. – Jrg.28. – №.3–4. – S. 155.

9. Twieg, W.C. Kinetics of lactose crystallization./ W.C. Twieg, T.A. Nickerson J. // Dairy Sci., 1968. – Vol. 51, N11. – P. 1720–1724.

10. Объедков, К.В. Совершенствование технологии получения концентрата лактулозы с повышенным содержанием основного компонента/ К.В. Объедков, И.Б.Фролов, С.И. Чаевский // Комплексное использование биоресурсов: малоотходные технологии: материалы междунар. науч.-практ. конф. – Краснодар, 2010. – С. 153–156.


Review

For citations:


Obiedkov K.V., Chayevskiy S.I. RESEARCH OF PROCESS OF CRYSTALLIZATION α-LACTOSES IN CONCENTRATE OF LAKTO-LACTULOSES. Topical Issues of Processing of Meat and Milk Raw Materials. 2010;(5):173-180. (In Russ.)

Views: 122


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2220-8755 (Print)